• :

Зміни та  доповнення до ст. 5 Закону України «Про звернення громадян»

Просмотров: 560 18.01.2018

 

Законом України “Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції від 02.07.2015 за № 577-VIII  внесено зміни та  доповнення до ст. 5 Закону України «Про звернення громадян».

 

Закон розширив шляхи надходження звернень до відповідних органів, уповноважених їх розглядати, за допомогою засобів телефонного та електронного зв’язку.

 

Запроваджено можливість подання громадянами усних звернень за допомогою засобів телефонного зв’язку, тобто через телефони «гарячі лінії», та надіслання звернень з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронні звернення).

 

В Лубенській місцевій прокуратурі організована та діє «гаряча лінія», на яку громадяни можуть звертатися з питань, які відносяться до компетенції органів прокуратури, зокрема щодо порушень конституційних прав громадян, порушень чинного законодавства України, тиску з боку контролюючих та правоохоронних органів на приватний бізнес, неправомірних посягань у сфері державної та комунальної власності, у бюджетній сфері, у тому числі при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, в екологічній та земельних сферах, усунення порушень, пов’язаних з корупційними діяннями та ін.

 

            Лубенська місцева прокуратура повідомляє, що зі своїми зверненнями громадяни  можуть звертатися до прокуратури упродовж робочих днів з 9 до 18 години за номерами «гарячої лінії» (05361) 63-0-11, (05361) 63-5-34.

 

Прокурор Лубенської місцевої прокуратури 

Л.Чепурна



Отзывы

comments powered by Disqus