• :

РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ТА ЗАПИТІВ ГРОМАДЯН

Просмотров: 571 18.01.2018

 

ЛУБЕНСЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ

 ПРО ПРОВЕДЕНУ У 2017 РОЦІ РОБОТУ ЩОДО РОЗГЛЯДУ ЗВЕРНЕНЬ ТА ЗАПИТІВ ГРОМАДЯН

Організація роботи Лубенської місцевої прокуратури з розгляду і вирішення звернень та особистого прийому громадян здійснюється відповідно Конституції України, Закону України «Про прокуратуру», Закону України «Про звернення громадян», Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» та інших нормативно-правових документів.

 

Протягом 2017 року до місцевої прокуратури надійшло 1253 звернення, з них 861 звернення вирішено по суті, 332 звернення направлено в інші відомства для вирішення, 1 звернення залишено без розгляду, 15 звернень направлено іншим прокурорам, 32 звернення виключено з обліку звернень, у тому числі у зв’язку з внесенням відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, 12 звернень на кінець року перебувало на розгляді.

 

На особистому прийомі прокурорськими працівниками прийнято 629 громадян, з яких 202 особи керівництвом прокуратури.

 

За вказаний період задоволено 4 звернення, усі з яких стосувалися незаконного або необґрунтованого закриття слідчими територіальних підрозділів поліції кримінальних проваджень.

 

У 2017 році простежувався незначний ріст звернень, які не відносяться до компетенції органів прокуратури. Нагадуємо, що відповідно до положень Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 органи прокуратури позбавлені права на проведення перевірок в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів. Окрім цього, з 30.09.2016 набули чинності зміни до Конституції (прийняті Верховною Радою України 02.06.2016 за № 1401-VIII – Закон України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)»), згідно яких у ст. 131-1 визначено, що прокуратура здійснює представництво в суді лише інтересів держави, у виключних випадках і в порядку, що визначені законом. Таким чином, прокуратура позбавлена можливості здійснювати представництво інтересів громадян та вступати у розгляд справ у суді.

 

Також дещо збільшилась кількість звернень з питань нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства з 0 звернень у 2016 році до 9 звернень у 2017 році.

 

Протягом 2017 року до Лубенської місцевої прокуратури надійшло 16 електронних звернень та 13 звернень прийнято на телефон «гарячої лінії». Їх тематика стосувалася питань проведення досудового розслідування, скарги на рішення і дії слідчих поліції, також питання розпорядження землями, неправомірні дії з боку працівників комунального житлово-експлуатаційного підприємства та інші.

 

За 2017 рік до місцевої прокуратури надійшло 4 запити на інформацію, з них 3 від юридичних осіб, 1 від фізичної особи. Тематика отриманих запитів стосувалася кадрових питань, представництво інтересів держави в суді, питань досудового розслідування.

 

У Лубенській місцевій прокуратурі продовжує функціонувати електронна поштова адреса для отримання запитів на публічну інформацію, а саме: info_lbmp@pol.gp.gov.ua

Прокурор Лубенської місцевої прокуратури

Полтавської області Пістун К.О.

 



Отзывы

comments powered by Disqus