• :

«Представницька діяльність Лубенської місцевої прокуратури в судах»

Просмотров: 571 18.01.2018

Відповідно до ст.23 Закону України «Про прокуратуру» до повноважень прокурора входить представництво інтересів держави в суді, яке полягає у здійсненні процесуальних та інших дій, спрямованих на захист інтересів громадянина або держави, у випадках та порядку, встановлених законом.

 

Прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб’єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.

 

            Лубенською місцевою прокуратурою, яка в своїй діяльності  охоплює місто Лубни, Лубенський, Семенівський, Гребінківський, Хорольський, Лохвицький, Пирятинський, Оржицький та Чорнухинський райони при здійсненні представницької діяльності протягом 2017 року заявлено 50 позовів на суму 37900 тис.грн., з них задоволено 44 на суму 36088 тис.грн., інші перебувають на розгляді судів.

 

            З числа заявлених позовних заяв у бюджетній сфері 3 на суму 105 тис.грн., з питань державної та комунальної власності – 4 на суму 135 тис. грн. , про відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями – 25 на суму 234 тис. грн., у сфері охорони навколишнього природного середовища – 3 на суму 232 тис.грн. Окрім того, на захист прав дітей пред’явлено 6 позовів на суму 578 тис.грн.

 

Фактичне поновлення порушених прав держави у сфері земельних відносин є визначальним критерієм ефективності прокурорської діяльності на вказаному напрямку. Комплексне застосування цивільно-правових, кримінально-процесуальних заходів Лубенською місцевою прокуратурою дозволили забезпечити дієвий захист у сфері земельних відносин, реальне поновлення інтересів держави у сфері земельних відносин.

 

            Так, упродовж минулого року за задоволеними судами позовами Лубенської місцевої прокуратури повернуто 48 га земель, за наслідками представницької діяльності у сфері земельних відносин заявлено 15 позовів на суму 35575 тис.грн., які задоволено та реально виконано.

           

 

           

Прокурор Лубенської

місцевої прокуратури                                                                          Л.Чепурна

 



Отзывы

comments powered by Disqus