• :

Місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у провадженні за фактом незаконної порубки дерев

Просмотров: 548 30.03.2018

Лубенською місцевою прокуратурою направлено до Хорольського районного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно одного із мешканців району, який незаконно спиляв 38 сироростучих дерева породи «Акація», «Ясен» та «Клен», загальною вартістю понад 340 тис. грн., - розповідає обставини справи керівник Лубенської місцевої прокуратури Олександр Соболєв.

 

Вказаними діями правопорушника значно знижено повноту деревостану та порушено санітарний стан насаджень, які перестали виконувати свої захисні властивості, а також викликано ерозійні процеси, внаслідок чого навколишньому середовищу заподіяно істотної шкоди.

 

Однак, обвинувачений, прагнучи одержати для себе вигоду у грошовому виразі, шляхом реалізації деревини, не надто переймався екологічними проблемами довкілля та труднощами, які виникають у зв’язку з відтворенням корисних властивостей винищеної ним ділянки лісосмуги.

 

Досудовим розслідуванням дана належна оцінка такій роботі «лісоруба», дії якого кваліфіковані за ст.246 КК України, як незаконна порубка лісу. Крім того, прокуратурою в інтересах держави до обвинуваченого заявлений позов про відшкодування завданих ним матеріальних збитків довкіллю.

Керівник Лубенської

місцевої прокуратури О.Соболєв

 

 

 



Отзывы

comments powered by Disqus